júl
15

Hétfőtől életbe lép Angliában egy új szabályozás, ami megengedi, hogy a rendőrségénél lekérdezd, hogy az új párod követett-e el családon/ párkapcsolaton belüli erőszakot a múltban. A "Clare's Law' bevezetésére azért került sor, mert 2009-ben egy férfi megölte a volt barátnőjét, a 36 éves Clare Woodot. A pár egyébként a Facebookon ismerkedett meg. Clare családja később megtudta, hogy a férfi már korábban is követett el nők ellen erőszakot, egyszer például elrabolta az egyik volt barátnőjét - írja a Telegrapf.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Szerintem van valamilyen személyiségbeli, neveltetésbeli háttere annak, hogy valaki erőszakosabb párt választ magának, legyen az akár nő, akár férfi. Ezt nem tudatosan teszi, de mégis valami vonzza a másikban. Ez nem jelenti azt, hogy az "áldozat" arra vágyna, hogy orrba-szájba verjék, bántsák, ahogy csak lehet, de valamiért vonzódik az erőszakosabb emberekhez.

Szerintem nagyon hasznos egy ilyen szabályozás bevezetése annak érdekében, hogy a párkapcsolaton belüli erőszak áldozatainak száma csökkenjen. Magyarországon szerintetek be lehetne ezt vezetni?

süti beállítások módosítása