jún
18

Az allergia gyógymódja a mai napig ismeretlen az orvostudomány előtt. Az esetek többségében a tüneti kezelés ad némi enyhülést a betegnek, de a valódi okot nem mulasztja el. Az allergiás tünetek időről időre visszatérnek. A gyógyszerek általános mellékhatása a kábultság,emésztési zavarok, és olyanról is hallottam már, akinek rémálmai lettek a gyógyszerszedéssel egy időben. Sokan épp ezért alternatív gyógymódokhoz folyamodnak, mint például a homeopátiás szerek, gyógynövények, légzőtorna, de ilyen a pszichoterápia is.

A test és lélek szoros kölcsönhatása miatt az allergia lehet akár a lélek betegsége is. A szervezet önmagát támadja meg, és minden emberben más-más helyen. Az allergia típusának illetve megjelenési helyének és idejének szimbolikus jelentése van az egyén életében. A testünk jelez valamit, aminek megfejtésére sajnos nem szánunk elegendő időt.

A bőrön jelentkező tünetek jelezhetnek szorongást, a szeretet hiányát, vagy azt, hogy valaki túlságosan beleártja magát az intim szféránkba.

A légzőszervek kóros reakciói utalhatnak arra, hogy egy kis magányra van szükségünk, vagy más emberek közelségének elfogadására. De jelezhet valamilyen szexuális problémát, gyermekvállalással, termékenységgel kapcsolatos gátlást.

Az asztmánál például kimutatható a szülőkkel való konfliktusos kapcsolat. A fulladás asszociációja a szülők túlzott befolyásától.

Az emésztőrendszer allergiás reakcióiban szintén felfedezhetőek a szimbólumok. Például a tejallergia az anya-gyermek viszony problémáira utal.

A tünetek által jelzett konfliktusok szakember segítségével megoldhatóak, és jó esetben ilyenkor a panaszok is enyhülnek, vagy teljesen eltűnnek. A stressztűrő képesség erősítése szintén hatékony módszer lehet a tünetek enyhítésében, hiszen stressz hatására számos allergiás reakció felerősödik.

Önök milyen allergiától szenvednek?

Kép forrása: egeszsegbuborek.hu

süti beállítások módosítása